Waar vind ik mijn loopbaangegevens ?

Om je sociale rechten zoals pensioen, werkloosheidsuitkeringen en ziekte-uitkeringen na te kijken vraagt Dyzo je vaak naar gegevens over je loopbaan. Van wanneer tot waneer was je zelfstandig, van wanneer tot wanneer was je werknemer, wanneer was je werkloos, ziek, of anders verzekerd en waar zitten er gaten in je loopbaan, dus periodes zonder statuut of die niet in orde zijn voor bepaalde rechten ? Soms is dat niet meer terug te vinden wegens brand, verhuis, diefstal, noem maar op... Hoe vind je die noodzakelijke gegevens dan nog terug ?

Soms is het antwoord maar enkele muisklikken van jou verwijderd. De overheid stelt steeds meer persoonlijke gegevens online raadpleegbaar. Je loopbaan gegevens vind je terug op www.mycareer.be

Welke informatie? De toepassing is zo opgevat dat je behalve een globaal overzicht ook meer gedetailleerde informatie per periode kan raadplegen. Voor periodes als tewerkstelling als werknemer wordt bv. de begin- en einddatum van de tewerkstelling, de naam van de werkgever en het loon vermeld. Ook voor periodes als zelfstandige kan je details raadplegen, bv. of het om een periode in hoofd- of bijberoep gaat.

Afdrukken ? Alle informatie kan afgedrukt of geëxporteerd worden als PDF-bestand.

Rechtzetten ? Wie van oordeel is dat de informatie niet correct of onvolledig is, kan dit rechtstreeks via de toepassing melden.

Zelf proberen ? Meld je met je eID-aan op www.mycareer.be en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Nodig :

  1. Elektronische identiteitskaart (= eID),
  2. de viercijfercode die je van het gemeentebestuur kreeg samen met je eID, 
  3. een kaartlezer 
  4. de gratis downloadbare software.

Op volgende sites vind je op eenzelfde manier nog andere persoonlijke officiële informatie :

Vijf voor twaalf Menulink: