Allerlei tips

Zwarte en witte lijsten en wat je eraan kan doen

Als je je schulden niet meer kunt betalen, kan je op een zwarte lijst belanden. Een zwarte of een negatieve lijst is een databank waar gegevens over wanbetalers worden bijgehouden. Meer en meer wanbetalers belanden hierop zonder het te weten.

Zoek je de goedkoopste elektriciteit ?

Webtool voor zelfstandigen en KMO's op 5/2/9 online UNIZO bepleit uitbreiding kostprijssimulator naar aardgas Vanaf 5 februari 2009 kunnen zelfstandigen en KMO's met elektrische laagspanning beroep doen op de leveranciersvergelijking van de Vlaamse reguleringsinstantie VREG.

Een goedkopere koelkast of wasmachine

Wat ?

Je kan 150€ directe korting krijgen bij de aankoop van een nieuwe wasmachine met energielabel AAA of een nieuwe koelkast met energielabel A+ of A++.

Besparen op uitgaven voor geneesmiddelen

Geneesmiddelen bestaan in België in twee versies. Er zijn geneesmiddelen waarvan het actieve bestanddeel beschermd is tegen namaak, en er zijn er waarvan die bescherming intussen verstreken is.

Zelfstandigen : is het verwarmingsfonds er ook voor jou ?

Drie jaar geleden richtte de overheid het Sociaal Stookoliefonds op. Door de voortdurende stijging van de energieprijzen ontstond immers de noodzaak om een financiële ondersteuning te voorzien voor mensen met een beperkt inkomen.

Pagina's