huilen van geluk

De faillissementswet is vanaf 1/5/18 grondig gewijzigd. Hierna volgt een getuigenis over de toepassing van die nieuwe wet. De getuigenis komt van een adviseur van Dyzo, die zelf ondervonden heeft hoe het er vroeger bij het eerste bezoek van een curator aan een gefailleerde aan toe ging.

Ik was aanwezig bij een koppel dat ik heb begeleid naar een persoonlijk faillissement. Er was een afspraak met de curator gepland. De klanten stonden erop dat Dyzo mee aanwezig was omdat ze zeer bang waren en eigenlijk niet konden geloven dat ze terug schuldenvrij door het leven zouden kunnen gaan. De curator was een zeer ervaren advocaat die ook werkt als plaatsvervangend rechter.

De adviseur en de curator bespraken kort de familiale toestand van de gefailleerden buiten de woning en in afwezigheid van het ondernemerskoppel :  depressie, 4 kinderen, extreme armoede… Vervolgens nam de curator plaats en herhaalde hij LETTERLIJK alles wat Dyzo in haar opleidingen aan de OCMW’s uitlegde en wat ook reeds aan de gefailleerden was gemeld. De curator heeft niets opgeschreven voor beslag, heeft de gefailleerden gezegd dat ze het hebben geprobeerd als zelfstandige maar dat het mislukt is, so what….

Nadat curator, zijn assistent en de gerechtsdeurwaarder (voor betekening van het faillissementsvonnis) waren vertrokken, zijn man en vrouw beginnen huilen van geluk…

Samenwerken met Dyzo Menulink: