Juridische drempels

Kan men tijdens een faillissement terug beginnen werken?

Ja, het is voor de gefailleerde in principe mogelijk tijdens de faillissementsprocedure een nieuwe beroepsactiviteit uit te oefenen.

Wat gebeurt er met het handelsfonds als mijn zaak failliet gaat ?

Het handelsfonds, ook gekend als de drempel of de “zulle” is de waarde van de naambekendheid en van het klantenbestand van een zaak. Deze waarde is verkoopbaar, maar daarvoor moet er kort na het faillissement gehandeld worden.

Waar kan je na een faling terecht om je kansen op werk te vergroten ?

Wie uitkijkt naar een nieuwe activiteit, en op een of andere manier nog hinder ondervindt van een faling kan bij Dyzo terecht. We geven kosteloos advies en kunnen je in contact brengen met andere, meer gespecialiseerde spelers zoals die je op weg kunnen zetten om eventueel opnieuw te starten als

Eenmanszaak failliet ? En wat met de niet-zakelijke schulden ?

Als een eenmanszaak failliet verklaard wordt zijn er meestal niet alleen zakelijke schulden, allicht zijn op datum van het faillissement ook privé-schulden.
De zakelijke schulden, daarover bestaat geen discussie, die vallen in het faillissement.

Je reputatie zuiveren

Na een faillissement lijdt je naam vaak reputatieschade. Het vonnis van opening en sluiting van het faillissement komt in het Belgisch staatsblad. Er kan ook over gepubliceerd worden in de krant of een tijdschrift. Die zaken komen vaak online op een of andere website.