Een tweede kans voor ondernemers verdient ondersteuning - oproep

Ondernemers die een gedwongen stopzetting van hun zaak meegemaakt hebben en die inmiddels met een nieuwe zaak of een andere interessante activiteit bezig zijn worden vriendelijk uitgenodigd zich te melden bij Pol Vermoere, staflid bij Dyzo via pol.vermoere@dyzo.be . Uit recent  onderzoek van Hogent kwamen namelijk een aantal problematische vooroordelen  over ondernemers na faling aan het licht. Om de publieke opinie bewust te maken van de goede trouw en het massaal aanwezige talent bij ondernemers na faling verzamelen we persoonlijke verhalen over herstarten en de daaraan verbonden kritische succesfactoren. Die worden gebundeld in een volgende uitgave van onze  handleiding voor herstarters en kunnen een plaats krijgen in de getuigenrubriek. We werken ook aan  sensibilisering via de media. Waar dat kan, bieden we ook ondersteuning aan herstarters.

Ervaringsdeskundigen kunnen volkomen vertrouwelijk hun verhaal kwijt. Getuigenissen moeten ook de beleidsmakers duidelijk maken waar de knelpunten zitten voor tweedekansondernemers. Getuigen leveren een hart onder de riem voor kandidaat-herstarters. Je kan voorkomen dat anderen over dezelfde stenen struikelen waar jij het ook al moeilijk mee had. Je kan licht tonen aan wie nog in het duister van de tunnel verkeert.

In vergelijking met iemand die voor de eerste keer start met een onderneming heeft een herstarter wel een paar extra drempels te overwinnen. Een herstarter beschikt gelukkig ook over bijkomende troeven. Dyzo volgt deze problematie voortdurend op. Originele ideeën zijn welkom. We delen ook graag in je ervaringen. Vertrouwelijkheid is gegarandeerd. Wie geen discretie zoekt, en daarentegen wil getuigen voor een ruim forum, dat kan ook.

In Vlaanderen zijn ons nauwelijks initiatieven bekend - naast die van Dyzo - die een specifieke ondersteuning bieden aan ondernemers die na een gedwongen stopzetting een tweede, of zelfs een derde kans wagen.

Als jij er eentje kent, laat het weten, dan kunnen we het inpassen in ons netwerk.

De europese unie roept alvast alle lidstaten op om iets te doen voor deze herstarters.

Herstarten Menulink: