Overslaan en naar de inhoud gaan
Dynamiseren van zelfstandige ondernemers

Webinar: Is een klant in moeilijkheden ook een moeilijke klant?

Elke accountant wordt geconfronteerd met ondernemingen die in moeilijkheden komen (en die na verloop van tijd de facturen niet (tijdig) meer betalen).

Vanaf wanneer (en hoe) zet je de samenwerking beter stop? Welke aansprakelijkheid loop ik bij een later eventueel faillissement? Hoe vermijd ik dat de schuld van de moeilijkheden in de schoenen van de accountant wordt geschoven ? Welke verplichtingen blijven bestaan na de beëindiging van de contractuele relatie ?  Welke deontologische klachten riskeer ik bij het einde van de samenwerking ?  Wat kan ik preventief doen om geen aansprakelijkheid op te lopen ?

In deze opleiding staan we stil bij alle juridische aspecten die voor de economische beroepen van belang zijn bij het beëindigen van de samenwerking met een onderneming in moeilijkheden.

Programma

15u45: ontvangst en registratie van deelnemers

16u-17u30: uiteenzetting met de volgende  thema’s

  1. De start: de opdrachtbrief
  2. De onbetaalde facturen
  3. De beëindiging van de opdracht
  4. Deontologische aandachtpunten
  5. Aandachtpunten bij gerechtelijke reorganisatie en faillissement

De spreker:

Meester Bert Bekaert is advocaat-vennoot bij Everest Law (www.everest-law.be) en verbonden aan de balie van Gent. Hij wordt door de Ondernemingsrechtbank regelmatig aangesteld als curator en vereffenaar. Hij is vooral actief in ondernemingsrecht, insolventierecht, boekhoudrecht en is een veel gevraagd spreker over gerechtelijke reorganisatie (de vroegere WCO-wetgeving).

Praktisch: waar, wanneer en hoe

Deze praktische opleiding richt zich vooral op niet-juristen: boekhouders, accountants, bedrijfsrevisoren, consultants,…

  • Donderdag 24/2/22 via live webinar (vanaf 16u)

Attesten ITAA (vorming van 1,5u)

Kostprijs: 75€ voor de live webinar (Dyzo vzw is niet BTW-plichtig). In deze kostprijs is alles inbegrepen: slides, modelformulieren, attest,…

Klik hier om je in te schrijven!

Dyzo logo

Met de steun van: