Overslaan en naar de inhoud gaan
Dynamiseren van zelfstandige ondernemers

Dyzo organiseert

Categorie:

Events en opleidingen

Groepssessies Dyzo - leer bij van andere ondernemers

Ondernemen is stress en veel valkuilen vermijden. Mentaal is het als ondernemer soms moeilijk. Daarom start Dyzo met groepssessies: ondernemers worden online samengebracht onder leiding van een psycholoog. Het doel is ervaring uitwisselen en leren van elkaar over de menselijke kant van ondernemen:

Alternatieve financiering: VERKOOP OP LIJFRENTE

De woning verkopen op lijfrente biedt vele voordelen voor zowel de verkoper (belastingvrij extra inkomen, levenslang woonrecht,…) als de koper (waardevaste investering, zorgeloos,…). Voor zelfstandigen die in tijdelijke financiële moeilijkheden komen, kan dit een eenvoudige manier zijn om cash vrij te maken en toch te kunnen blijven wonen in de gezinswoning.  

In deze opleiding staan we stil bij alle aspecten van de verkoop op lijfrente: voor- en nadelen, de juridische en fiscale aandachtspunten,…

Het boekhoudkundig onderzoek bij een faillissement – aandachtspunten voor de accountant

Bij een faillissement zal de curator alle boekhoudkundige stukken onderzoeken. Zaken zoals het maatschappelijk kapitaal, de R/C, het financieel plan,… worden door de curator altijd grondig bestudeerd in functie van eventuele claims. Zowel de failliete ondernemer als de economische beroepsbeoefenaar riskeren in bepaalde situaties aansprakelijk gesteld te worden.

De opleiding wordt aangeboden in een fysische avondsessie (Genk, donderdag 24/11/22). Attesten permanente vorming (ITAA) voor 2 uur.