De deurwaarder, partner of tegenstander van de ondernemer ?

Vorderingen die niet betwist worden, maar op een moment komen dat er onvoldoende liquide middelen beschikbaar zijn, pakt een ondernemer best aan door te onderhandelen met de schuldeiser of door liquide middelen vrij te maken.

Soms lukt dat niet, of verliest de schuldeiser zijn geduld. Dan krijgt de gerechtsdeurwaarder werk. Deze zelfstandig opererende gerechtsdienaars spelen een onontbeerlijke rol in het betaalverkeer. Dank zij hen kan een ondernemer er doorgaans op rekenen dat hij betaald wordt. Dyzo ontvangt af en toe jammer genoeg klachten van ondernemers die zich onheus behandeld voelen door gerechtsdeurwaarders. Zo zijn er deurwaarders die druk uitoefenen door beslag te leggen op onontbeerlijke goederen (bvb de bestelwagen, materieel, voorraad,…). Dit sluit volledig de inkomstenkraan voor iedere belanghebbende. We horen ook soms van beslag op kleren, speelgoed, geld van de kinderen..
Misbruiken van gerechtsdeurwaarders halen af en toe de media. Er zou gewerkt worden aan een vernieuwde tuchtprocedure met invoering van schorsingen, een ombudsdienst en de controle van de FOD Economie.
 
NIEUW Ondernemers met een uit de hand gelopen schuldenproblematiek kunnen ook een gerechtsdeurwaarder inschakelen om snel hun gemoedsrust te herwinnen en het oplopen van kosten te beperken. Lees meer over het oplossen van lastige schulden via Mytrusto.
Vijf voor twaalf Menulink: