Belastingsschulden

Blijf je fiscaal dossier de baas

Waarom ?  De meeste ondernemers doen beroep op een externe boekhouder/fiscalist/accountant en dergelijke voor belastingsaangiftes en verdediging. Dat is een goede zaak, want fiscale zaken zijn zeer ingewikkeld én van groot belang.

Zonder belastingsaangifte ben je kwetsbaarder

Ieder jaar duiken er in de pers berichten op over belastingsaangiften die niet ingediend zijn. Voor een eerste nalatigheid zijn er boetes van 50€ te verwachten, voor herhaald nalaten van het indienen van een aangifte kan dat oplopen tot 1250€.

Je klant is failliet - fiscale gevolgen

Wat is het probleem ?

Achterstallige BTW : hoe aanpakken ?

De bevoegde ontvanger van je belastingskantoor kun je om uitstel van de betaling van je BTW verzoeken. Het is van groot belang die vraag grondig te motiveren, en daar de nodige bewijsstukken aan toe te voegen. In essentie moet je uitleggen waarom je nu niet kunt betalen en straks wel.

Niet akkoord met je belastingsaanslag ? Snel naar je boekhouder !

Vergissen is menselijk, en de belastingsregels zijn soms zo onduidelijk dat de fiscus het zelf niet goed weet. Lees je belastingsaanslag dan ook met een kritisch oog, want er hangt veel van af. Belastingen betwisten is een vak apart. De bijstand van je boekhouder kan een groot verschil maken.

Pagina's