Juridische drempels

Kan men tijdens een faillissement terug beginnen werken?

Ja, het is voor de gefailleerde in principe mogelijk tijdens de faillissementsprocedure een nieuwe beroepsactiviteit uit te oefenen. Hij kan in principe zelfs nieuwe handelsactiviteiten voeren, tenzij er in het vonnis een ontzetting zou zijn uit de professionele rechten.

Hoe zien je kansen eruit op een job als werknemer ?

Wie jarenlange ervaring heeft als zelfstandig ondernemer beschikt waarschijnlijk over kwaliteiten die gegeerd zijn op de arbeidsmarkt : leiderscapaciteiten, doorzettingsvermogen, souplesse, inzet, autonoom beslissingsvermogen, naast beroepsspecifieke ervaring.

Wat gebeurt er met het handelsfonds als mijn zaak failliet gaat ?

Het handelsfonds, ook gekend als de drempel of de “zulle” is de waarde van de naambekendheid en van het klantenbestand van een zaak. Deze waarde is verkoopbaar, maar daarvoor moet er kort na het faillissement gehandeld worden.

Waar kan je na een faling terecht om je kansen op werk te vergroten ?

Wie uitkijkt naar een nieuwe activiteit, en op een of andere manier nog hinder ondervindt van een faling in zijn/haar c.v., kan bij Dyzo terecht. We geven kosteloos advies en kunnen je in contact brengen met andere, meer gespecialiseerde spelers zoals :

Eenmanszaak failliet ? En wat met de niet-zakelijke schulden ?

Als een eenmanszaak failliet verklaard wordt zijn er meestal niet alleen zakelijke schulden, allicht zijn op datum van het faillissement ook privé-schulden.
De zakelijke schulden, daarover bestaat geen discussie, die vallen in het faillissement.

Pagina's